Dióda lézeres szőrtelenítés

Ne okozzon gondot többé a szőrtelenítés! Eddig sosem látott tartósággal megoldjuk ezt a problémádat!

Régóta keresgélem azt a lézeres szőrtelenítő gépet, amely valóban hatékony! Sok információt kutatva, esztétikai klinikák tapasztalatait gyűjtögetve, rengeteg forgalmazó cég gépeit összevetve esett a választásom a SunDerm PLUS Dióda lézerre, mely az orvosoknak is hatékony eszközévé vált.

Miért olyan jó ez a lézer?

Nem jár fájdalommal, minimális csípő érzés előfordulhat.

Az IPL technolóiánál sokkal hatékonyabb és gyorsabb.

Nem kísérő szőrbenövés, mint a gyantázást, epilálást követően.

Fontos tudnivalók

 • Az első 3 alkalommal havonta javasolt, majd, ha a maradék szőrszálak megjelennek ismételhető a kezelés, de csak leghamarabb 2-3 hét múlva.
 • A szőr hossza kb. 2 mm legyen. Így 1-2 nappal a kezelés előtt érdemes leborotválni!
 • A kezelések között csak borotváljuk a területet.
 • A kezelés előtt ne használj dezodort!
 • NE szolizz a kezelés előtt 1 héttel!
 • NE napozz 3 nappal a kezelés előtt. Túl barna bőr, vagy leégett bőr esetén nem végezhető el a kezelés!
 • Hogy mennyi kezelés szükséges, ez a szőrszál színétől, típusától függ. Tapasztalatok szerint 5-10 alkalom.
 • Nők és férfiak is igénybe vehetik.

Neked ajánljuk a kezelést, ha

 • szeretnél hatékonyan megszabadulni a szőrzettől
 • unod a gyantázást, borotválást
 • hosszútávú megoldást keresel
 • sima bőrre vágysz
 • minőségi, biztonságos megoldást keresel

A kezelés sikerességéhez szükséges, hogy a szőrszál némi pigmentet tartalmazzon. Amennyiben világos vagy fehér a szőrszál, a szálacskák gyengülése, puhulása várható. Ilyen esetben érdemes igénybe venni tűs epilálásunkat kiegészítő kezelésként, amelyet főként az áll környékén alkalmazható erős, ősz, szőke szálak esetében.

Tudtad?

A szőrnövekedésnek 3 ciklusát ismerjük, ez amiatt fontos, hogy megértsük miért is kell több kezelés a lézeres szőrtelenítés során. Egy időpontban sosincs minden szőrtüsző ugyan abban a növekedési fázisban, ugyan abban a ciklusban. Míg az egyik az első fázisban van, a mellette levő lehet, hogy épp az utolsóban. Mivel a lézer csak az anagén (aktív növekedési fázis) szakaszban hatékony, ismételni kell addig a kezelést, míg az összes szőrszál a megfelelő növekedési szakaszban lesz. Ez általában 5-10 alkalom, szőrszáltól, területtől függően.

A 3 fázis:

 1. Anagén: aktív növekedési szakasz
 2. Katagén: átmeneti szakasz
 3. Telogén: nyugalmi szakasz

A kezelés menete

A végleges lézeres szőrtelenítés kezeléssorozat megkezdése előtt kitöltésre kerül a Fitzpatrick-teszt, mely a bőrtípusod beazonosításában segít. A teszt figyelembe veszi a genetikai adottságokat, a napozás bőrre gyakorolt hatását és a napozási szokásokat. A bőrtípusodnak és a kezelendő területnek megfelelő  szőrtelenítési paraméterekkel kezdjük a kezeléssorozatot úgy, hogy a lézer energiája elpusztítsa a szőrtüszőidet, de közben megkímélje a bőrödet.

A végleges lézeres szőrtelenítés egy 8-10 alkalomból álló kezeléssorozat, az egyes kezelésekre 4-6 hetente kerül sor.

A kezelési idő hossza a kezelt terület nagyságától függ, alkalmanként kb. 20-60 perc.

A lézeres kezelés előtt vissza kell térned a borotva használatához, hogy megerősítsd a szőrszálakat. Közvetlenül a kezelés előtti napon a kezelendő felületet borotva segítségével szőrtelenítsd. A lézeres szőrtelenítésre már úgy érkezz, hogy a kezelendő területen a szőr le van borotválva (kb. 1-2 mm).

A napozást és szolárium használatát kerülni kell a lézeres szőrtelenítést megelőző 4 hétben, és a kezelés után is legalább 4 hétig. A lézeres szőrtelenítő kezelések között csak borotvával szőrteleníts, nem szabad gyantáztatni, vagy csipesszel szedni a szőrt.

A szőrtelenítés megkezdése előtt a kezelést végző szakember megtisztítja a kezelendő területet és az eltávolítandó szőrzettől függő lövésszámban és hullámhosszon lézerfényt juttat a bőrfelületre. A lézer energiája a szőrtüszőbe kerülve felforrósítja az ott található melaninsejteket, így pusztítja el a szőrtüszőket. A lézeres szőrtelenítés gyors, hatékony és semmilyen mellékhatása nincs.

Hogyan távolítja el a lézer a szőrtüszőket?

A lézeres szőrtelenítés során a szőrtüszőt közel 70 Celsius fokra hevítjük, miközben annak környezete nem károsodik. Ehhez különböző hullámhosszú fény szükséges, ami elnyelődik a melaninban. A lézer által leadott energia hőenergiává alakul, mely áthalad a szőrszálon, le egészen a szőrtüszőig. Itt a hő elpusztítja a dermális papillát, melynek feladata a szőrtüsző táplálása.

A lézeres szőrtelenítés során az intenzív fénysugarat vonzza a melanin, aminek hatására a szőrszál felmelegszik és a tüsző megsemmisül. Tehát a melanin jelenléte fontos tényező! Ezért kevésbé hatékony a kezelés szőke szőrszálak esetében.

A szőrnövekedés akár már az első kezelést követően lelassul, a szőrszálak szerkezete gyengül. Általában a kezelést követő 5-10 napon a szőrszálak megritkulnak. Ilyenkor ne erőltessük a szőrszálak eltávolítását.

A lézeres szőrtelenítés ellenjavallatai

 • aktív bőrbetegség (pl.: ekcéma, melanóma)
 • bizonyos betegségek – mint epilepszia, sclerosis multiplex – megléte
 • tetovált bőr (Tetovált bőrfelületen nem lehet lézerrel szőrteleníteni, mert a tetoválás extra pigment anyagot tartalmaz, amely elnyeli a lézersugarat, így a bőrfelület megégne.)
 • egyes hormonális rendellenességek (Ha a női hormon mellett a szokásosnál több férfi hormon, azaz tesztoszteron képződik, akkor fokozott szőrösödés figyelhető meg. Ha a hormonprobléma miatt megerősödött szőrszálaidat szeretnéd eltüntetni, akkor is hatásos a lézeres kezelés, de tudnod kell, hogy a hormonális rendellenesség miatt a lézer által elpusztított szőrtüszők helyére újak képződnek. Hogy igazán eredményes legyen a kezelés, csak egészségesen vágj bele a lézeres szőrtelenítésbe.)

Várható eredmények

A lézeres szőrtelenítés során a diódalézer csak az aktív, növekedési fázisban lévő szőrtüszőket pusztítja el. Mivel szőrzetünk egy része nem az aktív fázisban van, így ezekre a lézeres szőrtelenítés nem hat, ezért van szükség többszöri kezelésre. 1-3 alkalom után már jelentkezik a lézeres szőrtelenítés eredménye: a szőr sűrűsége ritkul, erőssége jelentősen csökken. A végleges lézeres szőrtelenítés kezeléssorozat eredménye, azaz a teljes simaság a sorozat befejezésével alakul ki. A kezelések hatására az egyszer elpusztított szőrtüszőből már nem nő többé pigmentált szőr, legfeljebb pihék nőhetnek. Mivel a kezeléscsomag 8-10 alkalomból áll, és az eredmények már korábban is jelentkeznek, arra is lehetőséged van, hogy megszakítsd a sorozatot és a hátralévő kezeléseket később vedd igénybe.

Tűs epilálás

A tűs epilálást önmagában, illetve a lézeres szőrtelenítés kiegészítéseként használjuk.

A lézeres szőrtelenítéssel ellentétben itt nem kell leborotválni a kezelendő bőrterületet.

A lézer a szőke, ősz szőrszálak esetében kevésbé hatékony, de a tűs epilálás erre kiválóan alkalmas.

Leginkább az arcon, állon, bajusztájékon megjelenő szőrszálak esetében használjuk.

Ellenjavallat:

 • terhesség
 • epilepszia
 • fertőző betegség
 • pacemaker

Tűs epilálás

A tűs epilálást önmagában, illetve a lézeres szőrtelenítés kiegészítéseként használjuk.

A lézeres szőrtelenítéssel ellentétben itt nem kell leborotválni a kezelendő bőrterületet.

A lézer a szőke, ősz szőrszálak esetében kevésbé hatékony, de a tűs epilálás erre kiválóan alkalmas.

Leginkább az arcon, állon, bajusztájékon megjelenő szőrszálak esetében használjuk.

Ellenjavallat:

 • terhesség
 • epilepszia
 • fertőző betegség
 • pacemaker