Gyakran ismételt kérédsek

Összegyűjtöttem a vendégeimet leginkább foglalkoztató kérdéseket
Mennyi ideig tart a sminktetoválás elkészítése?

Kb. 2-3 óra. Ebből a tetoválás kb. 1 óra, a többi a tervezés, rajzolás, érzéstelenítés.

Fáj a sminktetoválás?

Inkább kellemetlen. A fájdalomküszöbe mindenkinek más. A számtalan jobbnál jobb érzéstelenítőnek köszönhetően a fájdalmat minimálisra lehet csökkenteni.  Általában vendégeim a tetoválás végén mindig azt mondják: „Nem is volt olyan rossz!”

Meddig lesz tartós a tetoválás?

Ez sok mindentől függ. A tetovált területtől, az alkalmazott technikától, a felhasznált szín erősségétől. De függ attól is, hogy mennyire óvjuk pl. az UV fénytől, ami a pigmentek gyorsabb fakulását eredményezi. Ezt mérsékelni fényvédő krémekkel tudjuk. Tartósságot befolyásoló tényező az is, hogy az előírt 2-3 hónapon belüli korrekciót időben elvégezzük, mert ha kicsúszunk ebből az intervallumból, akkor a korrekció által bejuttatott festék már nem ugyanabba a bőrrétegbe kerül, így nem tud annyira tartós lenni a tetoválás, mint amennyire lehetett volna.

Miért nem marad meg hosszú évekig, esetleg örökre?

Idővel arcunk vonásai megváltoznak. Az a tetoválás, amit 10-15 évvel ezelőtt készítettek, már nem lenne előnyös. Így, hogy a tetoválás elhalványul, lehetőséget ad új forma, korszerűbb tetoválás elkészítésére. Az arcot így fiatalítani is tudjuk kicsit a szemöldök formájának megváltoztatásával.

Le kell tetoválás előtt gyantázni, esetleg borotválni a szemöldököt?

Nem! A célunk a természetesség! Csak és kizárólag azokat a szálakat szedem ki, amelyek az ideális formán kívül nőttek.

Tetszeni fog a formája?

A sminktetoválás legfontosabb része a tervezés, az előrajzolás. Tetoválás előtt pontosan megrajzolom a formát, amit addig igazítok, míg mindketten elégedettek vagyunk vele. Pontosan ezt a formát követve fogom a tetoválást elkészíteni.

Milyen fontos tudnivalók vannak, mielőtt sminktetoválást csináltatok?
  • A tetoválást megelőző héten már ne menj szoláriumba, ne napozz, mert ezek hatására a kezelendő bőrfelület nagyon kiszárad, így fájdalmasabb lehet, vérzékenyebb és nehezebben fogadja be a pigmentet.
  • Ha lehet, krémezgesd jó minőségű hidratáló krémmel a tetoválandó területet, hogy jól hidratált legyen.
  • Néhány nappal előtte már nem ajánlott kozmetikai kezelés, tartós szempilla- és szemöldökfestés, szemöldökgyanta.
  • Műszempilla a szemhéjtetoválást megelőző legalább 3 napban már nem lehet fenn.
  • Sminktetoválást megelőző néhány órában már nem ajánlott koffein és alkoholtartalmú ital fogyasztása, nyugtató, fájdalomcsillapító bevétele, mert ez szintén vérzékenységet okozhat.
  • Menstruáció ideje alatt egyéni fokozott érzékenység előfordulhat.
Vannak-e kizáró okai a sminktetoválásnak?

Igen! A terhesség, szoptatás, lidocain és benzocain allergia, valamint a fertőző betegségek a sminktetoválás kizáró okai.

Milyen esetekben rejthet kockázatot a sminktetoválás?

A sminktetoválás kockázatos lehet: epilepszia, vérzékenység, véralvadásgátló gyógyszer szedése, lázas állapot, herpesz, cukorbetegség, daganatos megbetegedés, sugárkezelést követő másfél éven belül valamint szív- és érrendszeri megbetegedés esetén.

A tetoválandó területen nem lehet...

anyajegy, tűzfolt, ciszta, ekcéma, véraláfutás, gyulladás, valamint kicserepesedett bőr

Mire ügyeljek, hogyan vigyázzak a friss sminktetoválásomra?
  • A pigmentált területen kivörösödés és duzzanat léphet fel, amely néhány óra, esetleg néhány nap alatt rendszerint magától elmúlik, szükség esetén jegelhető.
  • Amíg a pörk le nem esik, ne érje víz, nem lehet áztatni, szaunázni, szoláriumozni, napozni.
  • A pörköt nem szabad kaparni, leszedni, meg kell várni, míg magától leesik.
  • Az UV fénytől védeni kell fényvédő krémmel, napszemüveggel.
Hogy fogok kinézni tetoválás után?

A sminktetoválás a pigmentálást követő napokban különböző változásokon megy keresztül. 1-2 napig erősebb színe lesz, majd olyan lesz, mintha el akarna tűnni. Majd 6-8 hét múlva kialakul a végleges színe. Ekkor válik szükségessé a korrekció, ami rendkívül fontos a szép és tartós végeredmény eléréséhez. A korrekció a tetoválástól számított 3 hónapon belül díjmentes. Utána plusz költséget jelent. Kérlek, ezt vedd figyelembe a bejelentkezéskor.

IDŐPONTOT SZERETNÉK KÉRNI